dimecres, 31 de desembre del 2014

No és un punt i final.

Per tal de concloure aquest treball destaquem, en primer lloc, el seguiment pràctic i la recerca de coneixements necessaris a l'hora de fer la observació i l'estudi dels nostres petits animalons, i, en segon lloc, ens ha permès posar en pràctica aspectes treballats prèviament en altres matèries.

Gràcies a aquesta recerca hem après a observar i a qüestionar molts aspectes sobre els éssers vius, més concretament els cucs de la farina i les mosques de la fruita. Això ens ha permès veure com treballar com a futurs mestres: un mestre que valora els coneixements prèvis com a punt de partida, un mestre capaç de generar conflicte i curiositats dins la ment dels alumnes gràcies a les diferents hipòtesis plantejades en distintes situacions i properes als seus coneixements.

Per a la realització d’aquesta pràctica hem buscat i utilitzat diverses fonts d’informació i materials per tal de poder verificar o negar les hipotèsis que ens anàvem formulant a mesura que observàvem els cucs de la farina i les mosques de la fruita que hem cuidat i analitzat. Posteriorment ho hem explicat i exemplificat en el nostre bloc per poder veure quins eren els nostres avenços  en aquest estudi.

Durant aquest semestre hem volgut demostrar el nostre procés de raonament donant importància al diàleg i al seguiment del treball, ja que al llarg d’aquest ens han anat sorgint preguntes que ens han permès trobar respostes i noves qüestions per investigar.

Cal dir que tot els coneixements i habilitats emprats en el treball ens han sigut de profit pel nostre futur com a mestres. Ha estat un treball molt enriquidor i motivador, el qual ens ha permès apropar-nos al món dels nostres petits animalons. Valorem positivament aquest fet, ja que tant pels adults com pels nens és important fomentar el respecte i la responsabilitat a la natura i, més concretament, els éssers vius.

Per finalitzar aquesta última entrada ens agradaria agraïr al CEDEC per haver-nos facilitat les mosques i els cucs que hem utilitzat per fer aquesta pràctica i al laboratori de la facultat, ja que aquest ens ha facilitat els terraris i l’instrumental necessari per cuidar aquests animalons.

Hem de remarcar que aquest treball no ha estat acabat, perquè, tot i que la pràctica ja ha finalitzat, nosaltres encara tenim moltes preguntes sense resposta que algun dia ens agradaria resoldre, i poc a poc actualitzarem el bloc amb noves idees.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada